Khader alene i spidsen for NA

Slettet Bruger,

20/11/2007

De tre stiftere af Ny Alliance, Naser Khader, Anders Samuelsen og Gitte Seeberg er ikke længere de tre musketerer. Den totale enighed, der hidtil har været nødvendig mellem de tre, er ikke længere et krav. Det er Naser Khader, der "kører butikken", siger han til Jyllands-Posten efter gårsdagens første gruppemøde blandt Ny Alliances fem folketingsmedlemmer.

"Jeg bliver endnu mere formand, end jeg var før. Det er mig, der sætter kursen, og vi behøver ikke indkalde til ekstraordinære møder for at melde hurtigt ud. Der er 100 procents opbakning og tillid til, at jeg sætter kursen," siger Khader.

Malou Aamund får posten som gruppesekretær og udgør dermed den anden halvdel af gruppeledelsen. Og det er helt i orden med Anders Samuelsen, som dele af baglandet ellers har foreslået skulle have en mere fremskudt rolle i partiet.
"Det har aldrig været et emne. Naser er vores bedste talsmand. Så enkelt er det," udtalte Samuelsen efter mødet.

Seebergs forslag
Gitte Seeberg erklærer sig helt enig. Faktisk er det hendes forslag, at hun og Anders Samuelsen skulle træde et skridt tilbage og lade Naser Khader være den ubestridte leder, fortæller hun.

"Der er brug for, at Naser kan træffe beslutninger på egen hånd. Det er mig selv, der har foreslået det , og vi skylder de to andre, som er kommet ind i partiets midte, at de har lige så meget indflydelse som os andre. Det betyder, at Nasers autoritet skulle styrkes," siger Gitte Seeberg til Jyllands-Posten.

Ordførerskaberne blev også fordelt i går. Khader selv skal tage sig af værdimæssige spørgsmål, Samuelsen naturligt nok af de økonomiske, mens Gitte Seeberg blandt andet får miljø og EU. Det uprøvede folketingsmedlem Jørgen Poulsen tager sig af integrations- og socialpolitik. Meddebutanten Malou Aamund får blandt andet erhverv, uddannelse og kultur som sine områder.

[email protected]

Kilde: