Khader: Kig på Islamisk Trossamfund

Imamen fra Islamisk Trossamfund, Mostafa Chendid, har offentligt tilkendegivet, at han ser den kendte ægyptiske ekstremist, Yusuf al-Qaradawi, som ...

Slettet Bruger,

06/03/2008

Imamen fra Islamisk Trossamfund, Mostafa Chendid, har offentligt tilkendegivet, at han ser den kendte ægyptiske ekstremist, Yusuf al-Qaradawi, som sin åndelige inspirator. På den baggrund mener Ny Alliances Naser Khader, at justitsministeren bør kigge på om trossamfundet skal have inddraget til godkendelse som trossamfund.

"Det er dybt bekymrende. I lyset af de seneste udtalelser fra Islamisk Trossamfund bør Justitsministeren overveje at trække godkendelsen som trossamfund - og de privilegier der følger med - tilbage," siger Khader.

Yusuf al-Qaradawi har indrejseforbud i UK og USA på grund af sine ekstremistiske holdninger og for hans opmuntring til selvmordsbombere om at søge martyriet.

"Jeg har i dag stillet spørgsmål til Justitsminister Lene Espersen om, hvorvidt Islamisk Trossamfund fortsat kan være et godkendt trossamfund. Med de antidemokratiske holdninger, som imamen giver udtryk for, mener jeg grænsen er overskredet," siger Khader.

Ytringsfrihed
Som godkendt trossamfund nyder man en række skattefordel ligesom at ens fokyndere får ret til opholdstilladelse.

Hvilke trossamfund der skal være godkendt i Danmark eller ej, tager et udvalg under Justitsministeriet bestående af teologer og jurister sig af.

Formanden for Islamisk Trossamfund, Bilal Assaad, siger i en kommentar til Jyllands-Posten, at han ikke vil diskutere spørgsmålet med Naser Khader.

"Jeg vil gerne understrege, at vi lever i et land med ytringsfrihed. Hvis Naser Khader mener, at han kan kontrollere, hvad andre siger og tænker, så modsiger han jo det forsvar af ytringsfriheden, som han tidligere har fremført flittigt," siger han til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: