Khader: Før dialog med de moderate muslimer

Imamer, der deltager i demonstrationer sammen med den islamistiske forening Hizb ut-Tahrir, skal ikke inviteres på kaffe hos integrationsminister B...

Slettet Bruger,

22/02/2008

Imamer, der deltager i demonstrationer sammen med den islamistiske forening Hizb ut-Tahrir, skal ikke inviteres på kaffe hos integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V). Det mener Ny Alliances formand, Naser Khader, der opfordrer ministeren til i stedet at tale med muslimer, der passer deres arbejde uden at råbe op. Det beretter jp.dk.

"Ministeren er helt galt afmarcheret, når hun forsøger at føre en dialog med Islamisk Trossamfund. De repræsenterer højst 5.000 muslimer ud af de 200.000, der bor og lever i Danmark. Det er det store fredelige, men i det daglige tavse, flertal af muslimer, som vi bør få i tale og komme i møde med respekt og forståelse," siger Naser Khader ifølge jp.dk.

Han støtter dermed næstformanden i De Tyrkiske Muslimers Trossamfund i København, Erfan Kurtulmos, der i går tog skarpt afstand fra Islamisk Trossamfund.

"Erfan Kurtulmos ser helt rigtigt, når han advarer imod at lade fanatikerne diktere grundlaget for den offentlige debat. Fundamentalisterne har intet at bidrage med udover deres fordomsfulde holdninger til demokrati, ytringsfrihed, menneskerettigheder og ligestilling," siger Naser Khader ifølge jp.dk.

[email protected]

Kilde: