Katolsk privatskole skal tvinges til at optage muslimer

Slettet Bruger,

24/05/2007

Den katolsk-kristne privatskole Sankt Ansgars Skole på Nørrebro i København er populær, både blandt kristne og muslimer. Derfor har skolen indført en kvote på maksimalt 20 procent ikke-kristne elever i hver klasse. Men det skal være slut, siger Dokumentations- og rådgivningscenteret om racediskrimination (DRC), der mener, at kvoten er i strid med lov om etnisk ligebehandling.

"Der er tale om en skole, som er åben for almenheden og får offentligt tilskud, og så er det ulovligt at sætte en kvote op for en bestemt etnisk eller religiøs gruppe," siger leder af DRC, Niels Erik Hansen, til Jyllands-Posten.

Ifølge skoleleder Kirsten Hanberg er netop den danske identitet noget, som muslimske forældre efterspørger.

"Vi har indført en kvote for at bevare vores identitet som en katolsk-kristen skole. Vi tager også vores del af integrationsforpligtelsen med 20 procent muslimske elever. De muslimske forældre kan godt forstå det og er ikke sure over at blive skrevet på venteliste. De søger netop også den danske identitet, når de vælger vores skole, i stedet for en skole med eksempelvis 80 procent tosprogede elever," siger hun.

Ingen klager over skolen
Men Niels Erik Hansen fra DRC mener, at man er ude på en glidebane, hvis en privatskole åbenlyst kan overtræde lovgivningen.

"Undervisningsministeriet må forklare skolen, hvordan reglerne er. Samfundet accepterer ikke, at en folkeskole kan indføre kvoter på baggrund af etnicitet, så hvorfor skal vi acceptere, at en privatskole gør det? Selv om de forældre, der har fået deres børn ind på skolen, synes, at det er godt med en kvote, så er det ikke rimeligt for dem, der bliver udelukket," siger Niels Erik Hansen.

Endnu er under 10 muslimske elever blevet skrevet på venteliste, og DRC har ikke modtaget nogen klager over Sankt Ansgars Skole. Undervisningsminister Bertel Haarder (V) vil ikke kommentere DRC's udtalelse, før ministeriets jurister har kigget nærmere på skolens praksis.

mkr

Kilde: