Katolsk leder: Israel diskriminerer religiøse mindretal

Slettet Bruger,

21/12/2007

Under den katolske kirkes årlige pressekonference før jul i Jerusalem fortsatter patriarken, Michel Sabbah, sin tidligere kritik af Israels politiske ledelse. Men denne gang retter han også et angreb mod statens jødiske identitet. Det skriver kristeligt-dagblad.dk.

"Hvis en stat har én religion bliver andre religioner naturligvis diskrimineret," sagde han ifølge Kristeligt Dagblad.

Israel er ifølge den katolske patriark nødt til at opgive sin jødiske karakter og blive en normal stat for jøder, kristne og muslimer.

"Dette land kan ikke ejes eksklusivt af nogen som helst," siger Michel Sabbah og fortsætter: "Gud skabte dette land til os alle tre, og derfor vil det være passende, at staten tilpasser sig denne idé."

Michel Sabbah er kendt for sin deltagelse i den politiske debat, hvor han ofte bakker op om den palæstinensiske regerings synspunkter.

Også denne gang langer han ud efter den israelske regerings politik og beskylder Israel for at bære eneansvaret for den ufred, der hersker i området.

"Jeg håber, vi er på vej ind i en ny fase efter Annapolis-konferencen, men det er Israel, der bestemmer, om der skal være fred. Hidtil har der ikke været fred alene af den grund, at der ikke har været vilje til at skabe fred," sagde Michel Sabbah ifølge kristeligt-dagblad.dk.

[email protected]

Kilde: