Leder: Kastrerede svenskere

Slettet Bruger,

14/12/2007

Kvinder lider af penismisundelse, påstod psykoanalysens fader, Sigmund Freud. At dette er noget forbandet sludder har de kvindelige svenske soldater modbevist med deres klage over et våbenskjold med mandlige kønsdele. Våbenskjoldet, som skulle have have prydet uniformerne i Sveriges bidrag til en fælles EU-styrke, forestiller en drabelig løve med hævet sværd og - til de svenske Lotters utilfredshed - et kraftig erigeret lem. På dette punkt kan Danmarks rigsvåben slet ikke være med, hvor de tre løver ganske vist er anatomisk korrekt udstyret, men hvor de ubetydelige tappe går tabt i værkets krummelurer.

Danske kulturfetichister kan dog sove roligt: Sverige har også på dette punkt forspildt chancen for at være Danmark overlegent. Det svenske forsvar har valgt at bøje sig for presset fra de utilfredse soldaterinder og ved elektronisk hjælp klippet organet af den før så virile løve.

Hvormed det naturligvis er blevet værkets ophavsmands tur til at være mopset: "En kønsløs hanløve er et våbendyr, som er berøvet sin styrke, sin evne til at forplante sig og til at hævde sig på den internationale arena, når det gælder våbenskjold," som Vladimir Sagerlund, der har svunget penslen, formulerer det.

Mon ikke dette udfald snarere dækker over en utilfredshed over således at være blevet kunstnerisk kastreret af de forskræmte svenske militærledere? Kan man virkelig forestille sig, at en afghansk snigskytte først tjekker, om der er pjort eller ej på en uniform, før han trykker på aftrækkeren? Næppe.

Når vi alligevel vælger at bruge lederpladsen til at kritisere dette helt i gennem symbolske tiltag, er det fordi det illustrerer kvindesagens selvmodsigende holdning til kønsorganer. De kvindelige kønsorganer, som Moder Natur har skabt dem, er naturligvis smukke og genstand for alverdens lovprisninger i feministiske kampskrifter - en vurdering, som de fleste mænd i øvrigt gerne skriver under på. Men når det kommer til det mandlige forplantningsorgan, skal det betragtes som stygt og fjernes elektronisk. Hvorfor må de svenske Jenser ikke få lov til at gå i kamp med fanen holdt højt?

Vi kan selvfølgelig godt forstå, hvis de kvindelige soldater ikke bryder sig om et våbenskjold, der fremhæver netop mandens udstyr som værende en særlig fordel i kamp, som om kvinderne alene i kraft af deres kønsorganer er dårligere soldater. Men løsningen bør ikke være at smække en kønsløs løve på uniformerne. I ligestillingens navn vil 180Grader.dk i stedet foreslå det svenske forsvar at give soldaterne mulighed for at bære en kvindelig løve - med store kønsorganer og et par bazookabryster med geværløb som brystvorter.

Det skal nok vække opsigt, når den svenske del af EU-hæren drager ud i verden!

Kilde: