Kastholm overvejer at stoppe med "Groft sagt" i protest mod Hedegaard-fyring

Berlingske Tidendes mest profilerede kommentator, Claes Kastholm Hansen, overvejer at stoppe med at bidrage til "Groft sagt"-spalten på avisens deb...

Slettet Bruger,

12/11/2008

Berlingske Tidendes mest profilerede kommentator, Claes Kastholm Hansen, overvejer at stoppe med at bidrage til "Groft sagt"-spalten på avisens debatsider, efter at hans "Groft sagt"-kollega Lars Hedegaard er blevet fyret fra sin skrivetjans. Der skriver dr.dk. Siden Hedegaards exit for tre uger siden har Kastholm af samme grund ikke skrevet en eneste linje til spalten.

"Jeg overvejer i øjeblikket, om jeg vil fortsætte. Jeg er ikke enig i opsigelsen af Lars Hedegaard. Det er forkert. Man kan ikke bare udskifte medarbejderne, uden at det får konsekvenser," siger Claes Kastholm Hansen til dr.dk/nyheder.

Lars Hedegaard, der er kendt som meget kritisk overfor islam og muslimer, mener selv, at han er blevet fyret af politiske grunde. Claes Kastholm Hansen har ikke oplevet, at der var grænser for, hvad han kunne skrive, og han udtaler sig ikke om, hvad der er baggrunden for Hedegaards fyring, men ...

"Groft sagt skal være fri, men ikke fanatisk. Med Hedegaards fyring er spalten blevet svækket i forhold til det intellektuelle niveau," siger han og tilføjer om afskedigelsen af Lars Hedegaard: "Jeg ville i hvert fald ikke føre en sådan personalepolitik. Hedegaard er begavet, vidende og præcis. Og han ved meget om islam. Ingen vil kunne erstatte ham."

Claes Kastholm Hansen bebuder, at han om 14 dage vil vide, om han vil genoptage skribentvirksomheden for "Groft sagt". Men han lader døren stå på klem for, at skribenterne jo også kan skrive andre steder - sammen.

"Den hører til i Berlingske, men det vil være muligt at skabe den i en anden morgenavis. Men den er dyr, så spørgsmålet er, om de har plads i budgetterne," siger Claes Kastholm til dr.dk/nyheder.

Også "Groft sagt"-skribenten Mikael Jalving er uenig i fyringen af Lars Hedegaard.

"Groft sagt er devalueret. Det er ærgerligt, at Hedegaard er blevet fyret," fortæller Michael Jalving til dr.dk/nyheder, men han vil under ingen omstændigheder opgive sin skribentvirksomhed for spalten: "Jeg gør det ikke frivilligt, men hvis de ikke kan lide mig, må de fyre mig."

[email protected]

Kilde: