Kasparov-anholdelse bekymrer USA

Slettet Bruger,

26/11/2007

Russiske myndigheder har lørdag og søndag anholdt flere oppositionspolitikere ved demonstrationer vendt mod regeringen, her en lille uge før det russiske valg. Anholdelser af blandt andet Garri Kasparov og Boris Nemtsov har vakt international opmærksomhed og nu tager USA også bladet fra munden. Det skriver cnn.com.

"USA er bekymrede over den aggressive taktik, der blev brugt af russsiske myndigheder imod oppositionsdemonstranter i går i Moskva. Vi er bekymrede over, at Garri Kasparov og andre oppositionsleder er blevet arresteret og taget i forvaring. Vi opfordrer til, at de får en ordentlig adgang til juridisk rådgivning og en fair behandling i processen," lød det det i en pressemeddelelse fra Det Nationale Sikkerhedsråds talsmand Gordon Johndroe i går.

Kasparov selv havde en kort lejlighed til at udtale sig efter han lørdag blev idømt fem dages fængsel for at organisere en ulovlig demonstration, modsætte sig anholdelse og råbe slogans vendt mod regeringen.

"Alt I har hørt her er løgn. Alle mine rettigheder er blevet krænket fra begyndelsen, fra jeg blev tilbageholdt," sagde den russiske oppositionsleder.

[email protected]

Kilde: