Karen Jespersen bliver socialminister igen

Slettet Bruger,

12/09/2007

Statsminister Anders Fogh Rasmussen går i dag til Dronningen med en mindre, men interessant ministerrokade. Interessant fordi den giver en comeback til den tidligere socialdemokrat og venstresocialist Karen Jespersen (V) som socialminister. Karen Jespersen sad tidligere på posten under Nyrups regeringer.

Eva Kjer Hansen (V) skifter socialmininsterkontoret ud med Fødevareministeriet. Eva Kjer Hansen vakte opsigt, da hun i begyndelsen at sin ministertid vovede at sige, at ulighed ikke nødvendigvis er et problem, men kunne fungere som en drivkraft i samfundet. Udtalelser den tidligere liberalist Anders Fogh Rasmussen dengang over for medarbejdere på Christiansborg ophidset kaldte for en "torpedo mod projektet". Eva Kjer Hansen så sig dog også nødsaget til at trække sin udtalelser tilbage.

Jakob Axel som trafikminister
Karen Jespersen sidder ikke i Folketinget, men blev den 1. februar i år valgt som folketingskandidat i Favrskovkredsen i Østjyllands storkreds.

Samtidig siger regeringen farvel til transport- og energiminister, Flemming Hansen (K) - historiens længst sidende på posten - der ikke genopstiller ved næste folketingsvalg. Han afløses af skatteordfører Jakob Axel Nielsen fra de Konservative, som kun har tre år på bagen som folketingsmedlem, men på den korte tid har udvist evner både politisk og i forhold til medierne. Jakob Axel Nielsens farfar var socialdemokratisk justitsminister i 1960'erne og 70'erne.

[email protected]

Kilde: