Karen J truer kommunerne efter plejesager

Den seneste tids mange sager med misrøgt og plejesvigt på kommunale institutioner, får nu Karen Jespersen til at true kommunerne

Slettet Bruger,

09/02/2008

Den seneste tids mange sager med misrøgt og plejesvigt på kommunale institutioner, får nu Karen Jespersen til at true kommunerne. Det skriver dr.dk. Der skal styr på tingene, ellers tager staten over.

"Kommunalpolitikerne skal se det her som endnu en advarsel om, at hvis de ikke for alvor påtager sig det ansvar, de har fået med deres kommunale selvstyre og fører kontrol med deres egne leverandører, så får de en statslig overtagelse. Så rump jer sammen, kære kommunalpolitikere," siger Karen Jespersen ifølge dr.dk.

Hos regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, er tålmodigheden brugt. Formanden for Folketingets socialudvalg, Christian H. Hansen, beder nu direkte ministeren om at tage tilsynet fra kommunerne.

"Kommunerne duer simpelthen ikke til at holde kontrol med deres egne institutioner. Det må vi erkende ovenpå de kaotiske forhold, vi har set. Derfor skal kontrollen helt væk fra kommunerne og over i statsforvaltningerne," udtaler Christian H. Hansen.

Men Karen Jespersen vil altså give kommunerne en chance mere,
inden man når så langt.

"Jeg ser det nødigt, fordi det vil være at undergrave det kommunale selvstyre. Men hvis ikke kommunerne selv løser de her problemer, så vil det være en løsning, der kommer mere og mere på tale," siger Karen Jespersen til dr.dk.

[email protected]

Kilde: