Karen J.: Høj bistand er fattigdomsfælde

Slettet Bruger,

04/10/2007

I går fik Karen Jespersen sin ilddåb på sin første dag i folketingssalen, siden hun blev socialminister. På talerstolen forsvarede hun regeringens socialpolitik, og afviste kravene om at øge den nuværende kontanthjælp.

"Problemet har været, at hvis man øger de her ydelser, så bliver mange af de her mennesker fanget i det, som vi kalder fattigdomsfælden. Mange af de her mennesker har jo siddet i en lejlighed, der gjorde, at det var for dyrt for dem at tage et job, fordi overførselsindkomsterne var højere end mindstelønnen. Derfor handler det om at sikre, at man bor i en bolig, som man har råd til at betale. Men man gør jo folk en bjørnetjeneste, hvis man giver dem så høj en ydelse, at de ikke har råd til at tage et job til mindstelønnen," sagde Karen Jespersen ifølge Berlingske Tidende.

Socialdemokraterne har i et åbent brev klaget over, at Karen Jespersen gemte sig. Da muligheden var der for at stille socialministeren spørgsmål, var folketingssalen imidlertid som blæst for S-medlemmer. Derfor var det op til Enhedslistens familieordfører, Line Barfod, at kritisere socialministeren.

"Det er godt nok det mærkeligste, jeg længe har hørt. Altså, det som er ministerens argumentation, er det her: At, hvis folk bor i en lejlighed, hvor der er plads til deres børn, så er det bedre for dem og deres børn, at man skærer deres kontanthjælp ned, så de kan blive sat ud af deres lejlighed, lige inden de skal have et arbejde."

[email protected]

Kilde: