Kannibaler: Undskyld vi åd fire missionærer

Slettet Bruger,

21/08/2007

"Undskyld vores forfædre spiste jeres forfædre." Sådan kunne det have lydt, da Tolai-stammen i Papua Ny Guinea forleden udsendte en officiel undskyldning for, at deres forfædre i 1878 dræbte, kogte og spiste fire kristne missionærer fra Fiji-øerne. Det beretter Kristeligt Dagblad.

Under en forsoningsceremoni hængte Tolai-ledere kæder af hellige strandskaller om halsen på en fijiansk delegation og undskyldte for, at missionærerne var endt i suppegryden.

I de seneste år er det kommet på mode at undskylde på vegne af sine forfædre. Pave Johannes Paul II har undskyldt for den katolske kirkes behandling af Galileo og tyskerne har flere gange undskyldt for Holocaust. Den amerikanske regering har endnu ikke undskyldt for slaveriet, men flere hvide amerikanere er blevet dømt til at betale erstatning til efterkommerne af de slaver, som deres forfædre havde.

Sidste uge berettede flere irske medier, at kulturminister Brian Mikkelsen (K) havde sagt undskyld til irerne for de danske vikingers hærgen. Der var dog tale om en and.

[email protected]

Kilde: