Kammerateri i det offentlige

Slettet Bruger,

21/06/2007

Kommunalt ansatte skal som led i en forsøgsordning have mulighed for at indberette omsorgssvigt begået af deres kolleger. Men forsøgsordningen møder nu modstand fra FOAs Social- og Sundhedsafdeling, hvor man modsætter sig "stikkeri". Socialminister Eva Kjer Hansen (V) afviser, at man er ude på at forfølge de ansatte.

"Det er ikke et nyt klagesystem, som vi opretter ved siden af det eksisterende - det er en misforståelse. Det handler om at få samlet op på fejl, der opstår, uden at medarbejderne hænges op på dem," siger socialministeren til Berlingske Tidende.

Hun påpeger, at systemet også er blevet brugt med stor succes i sygehusvæsenet, hvor også patienter og pårørende nu skal have mulighed for at indberette fejl.

"Her var der også skepsis i starten, men det har vist sig at være en succes," siger socialministeren.

Angiveri og stikkeri
I FOA er næstformanden i Social- og Sundhedsafdelingen, Marianne Nielsen, dog ikke glad for tanken om, at de ansattes fejl kan blive rapporteret.

"Se, det skal nok skabe tillid, at man som medarbejder aldrig ved, hvornår man får en kniv i ryggen, og hvorfra den kommer. De må undskylde, fru minister - men jeg får associationer til angiveri og stikkeri," skriver hun i et åbent brev.

FOAs egen forbundsformand, Dennis Kristensen, mener dog, at Marianne Nielsen har misforstået forsøgsordningen, som han støtter. Han mener, at systemet er beregnet til at opfange fejl af den slags, som når en sygeplejerske forveksler to piller, der ligner hinanden.

mkr

Kilde: