K vil ikke sænke kriminel lavalder

De medlemmer af Venstres folketingsgruppe, der i dag har foreslået at nedsætte eller helt fjerne den kriminelle lavalder, får ingen opbakning hos r...

Slettet Bruger,

20/03/2009

De medlemmer af Venstres folketingsgruppe, der i dag har foreslået at nedsætte eller helt fjerne den kriminelle lavalder, får ingen opbakning hos regeringspartneren. Det skriver dr.dk.

"Vi skal bruge det sociale system til at hjælpe de her børn til at komme ud af kriminaliteten. De skal ikke stilles for en dommer og i yderste konsekvens sendes i fængsel. Det synes vi er forkert, siger den konservative retsordfører Tom Behnke til dr.dk.

Behnke siger, at De Konservative er "ret faste i kødet", men erklærer sig dog klar til at tage diskussionen, når regeringens ungdomskommission afleverer deres betænkning til sommer. Men den diskussion er helt unødvendig, mener man i S og SF, der ifølge Ritzau kalder forslaget "hul i hovedet."

"Hvad så, hvis vi sænker den kriminelle lavalder til 12 år? Skal vi så mødes igen om to år og sænke den 10 år? Det er ikke løsningen af sætte børn i fængsel, for fængslet er det bedste sted at bliver oplært som kriminel, siger Socialdemokraternes socialordfører, Mette Frederiksen, til Ritzau.

[email protected]

Kilde: