Konservative: Skattelettelser eller skilsmisse

Slettet Bruger,

05/07/2007

Tålmodigheden med Venstres trylleord "råderum", der ellers indtil videre har haft succes med at holde kravene om skattelettelser i skak, er nu ved at smuldre i det konservative bagland. Flere kilder i partiets øverste rækker afslører overfor Børsen, at de mener, man skal trække sig fra regeringssamarbejdet med Venstre, hvis der ikke kommer skattelettelser med i 2015-planen.

"Hvis der ikke er skattelettelser med i den plan, så bør ledelsen kraftigt overveje at trække sig ud af regeringen," lyder den kontante udmelding fra borgmester i Høje-Taastrup Kommune og medlem af de konservatives hovedbestyrelse, Michael Ziegler.

5 ud af de 13 fra det konservative bagland, som Børsen har talt med, mener, at de Konservative skal forlade regeringen, hvis det bliver til endnu et skattenederlag med den ventede 2015-plan for dansk økonomi, som regeringen vil offentliggørei august.

Det er især regeringens snak om råderum, som skaber harme og frustration på de konservative rækker. Ikke mindst efter at regeringen i løbet af den seneste måned har fundet råderum til at øge forbruget i den offentlige sektor med 8,2 mia. kroner over de næste fire år.

"Det råderum er svindel og humbug. Når der er råderum til på få timer at finde milliardbeløb til forskellige lønmodtagergrupper i det offentlige, så er råderummet ekstremt stort. Finansministeren praler af et rekordstort overskud, og det er en hån mod den danske vælgerskare, der bliver flået i skat," siger hovedbestyrelsesmedlem Peter Norsk til Børsen.

Også medlem af Det Konservative Folkepartis forretningsudvalg, Stig Gordon Nielsen, bekræfter overfor Børsen, at man i partiet diskuterer en fremtid uden Venstre, såfremt mærkesagen lider endnu et nederlag ved forhandlingerne om 2015-planen.

hsh

Kilde: