Kæmpe forskel i kommuners integrationsindsats

Indvandreres mulighed for at komme i arbejdea fhænger i høj grad af, hvor i landet de bor

Slettet Bruger,

20/01/2008

Indvandreres mulighed for at komme i arbejdea fhænger i høj grad af, hvor i landet de bor. Forskellene er enorme fra kommune til kommune, Danmark kunne således få op imod 20.000 flere i arbejde, hvis alle kommuner kunne matche resultaterne fra landets fem bedste kommuner. Det skriver Politiken på baggrund af en undergølse fra Forsikring og Pension.

"Sammenligner vi kommuner, der har ens betingelser for at integrere indvandrere, klarer de opgaven meget forskelligt. Derfor må der være nogle kommuner, der kan lære noget af nogle andre," siger administrerende direktør Per Bremer Rasmussen fra Forsikring og Pension til Politiken.'

Mange af forskellene kan forklares relativt simpelt: hvor rig er kommunen, hvordan er jobmulighederne generelt, og hvor veluddannede er kommunens borgere. Men alligevel viser der sig store forskelle mellem kommuner, der på papiret er sammenlignelige. Hillerød har for eksempel hele 69 procent af deres indvandrergruppe på overførselsindkomst mens tallet er 25 i Vallensbæk, der har nogenlunde samme forudsætninger for at skaffe indvandrerne i job.

"Vi følger den enkelte indvandrer meget tæt og laver skræddersyede forløb. Vi tror på, at alle har en mulighed på arbejdsmarkedet, men vi stiller samtidig krav til dem" siger Dan Nielsen, der er chef i Vallensbæk jobcenter til Politiken.

[email protected]


Kilde: