Københavnske pædagoger truer med strejke - igen

Slettet Bruger,

16/09/2007

I fodbold udløser det andet gule kort automatisk et rødt, men i pædagogernes kamp for at undgå besparelser på daginstituionsområdet i København, bliver der uddelt mange advarsler. Den 27. august sendte BUPL og Landsforeningen af Socialpædagoger (LFS) en advarsel til partierne bag besparelserne på 380 millioner kroner over de kommende fire år. Drop besparelser eller der kommer arbejdsnedlæggelser var budskabet, som blev genfremsat i tirsdags. Pædagogerne har stadig ikke modtaget svar og annoncerer nu deres tredje advarsel, når Københavns Borgerrepræsentation har holdt sit næste møde 27. september. Det skriver Politiken.

"Vi vil hellere end gerne holde ro på vores medlemmer, men med den arrogance og manglende dialog fra politikernes side, så fremprovokerer de selv strejker," siger Jan Hoby, der medlem af forretningsudvalget i LFS.

På onsdag går på gaden i aktionen "Vis dit hjerte", hvor man på københavnske indfaldsveje vil gøre forældre opmærksomme på Københavns spareplaner.

Aftalen om besparelserne er indgået mellem socialdemokraterne, SF og de Radikale på baggrund af årevis med rod i økonomien i Børne- og Ungdomsforvaltningen.

[email protected]

Kilde: