Københavnske hjemmehjælpere har 25 sygedage om året

En opgørelse fra Københavns Kommune viser, at de ansatte i hjemmeplejen i gennemsnit har 25 sygedage, svarende til en ud af otte

Slettet Bruger,

01/11/2009

En opgørelse fra Københavns Kommune viser, at de ansatte i hjemmeplejen i gennemsnit har 25 sygedage, svarende til en ud af otte. De mange huller, det skaber i vagtplaner, må dækkes af vikarer, og det betyder, at 20 procent af de svagest københavnske ældre i løbet af en måned får besøg af mellem ti og tyve forskellige hjemmehjælpere. 13 procent oplever, at der kommer med end tyve kommunalt ansatte på hjemmebesøg. Det skriver berlingske.dk.

"Det er jo det rene Fredericia Banegård hjemme hos de ældre. Vi ved, at det er en voldsom belastning for svage ældre, at der kommer så mange forskellige ansigter hos dem. Det er ganske uacceptabelt og et dybt alvorligt problem, at f.eks. en kommune som København men også mange andre kommuner ikke har formået at løse dette problem," siger Ældre Sagens konsulent Olav Feldbo til berlingske.dk.

Københavns Kommune vil nu gå i gang med en plan for at reducere sygefraværet og gennemtrækket af forskellige medarbejdere i de ældres hjem, som man dog ikke står alene med på landsplan. I en undersøgelse fra Ældre Sagen svarer en tredjedel af 800 adspurgte hjemmeplejemodtagere, at de oplever, at der kommer flere hjemmehjælpere end for et år siden.

"20 eller flere forskellige medarbejdere er selvfølgelig ikke tilfredsstillende. Så mange ville man heller ikke selv bryde sig om at få ind i ens eget hjem, og det er også med til at øge risikoen for, at der sker svipsere," siger formanden for Kommunernes Landsforenings social- og sundhedsudvalg Tove Larsen til berlingske.dk.

Nogle af de ældre, der medvirker i den københavnske undersøgelse, har haft op til 65 forskellige hjemmehjælpere forbi hjemmet på en måned.

[email protected]

Kilde: