Københavnske betjente vil have vandkanoner

En del betjente i København er tilhængere af at indføre vandkanoner, mens politifolk andre steder i landet er mere forbeholdne

Slettet Bruger,

03/03/2008

En del betjente i København er tilhængere af at indføre vandkanoner, mens politifolk andre steder i landet er mere forbeholdne. Det oplyser Peter Ibsen, formand for Politiforbundet, til Ritzaus Bureau.

"Det er nok nærmest et øst-vest fænomen," siger Peter Ibsen.

Spørgsmålet om vandkanoner eller ej er kommet til debat, fordi Dansk Folkeparti under finanslovsforhandlingerne på Christiansborg kræver penge afsat til indkøb af de højtryksspulende køretøjer, som let kan fjerne f.eks. venstreekstreme bøller fra gaden. Politiledelsen har hidtil afvist, at der var behov for vandkanonerne, men Dansk Folkeparti lytter hellere til de menige betjente, siger partiets formand, Pia Kjærsgaard.

"Det er noget, som politiledelsen har sagt. Men der er vores indtryk, at der er temmelig langt fra politiledelsen til den enkelte betjent, der er ude på gaden. Der tager vi den almindelige politibetjents parti og siger, at ledelsen måske skulle tage og vågne op til virkeligheden. Vi kan ikke bruge, hvad en politimester eller en eller anden overordnet siger, når vi har en klar fornemmelse af, at den menige politibetjent har nogle langt større forventninger til, hvad politikerne beslutter," udtaler Pia Kjærsgaard til Ritzau.

[email protected]

Kilde: