Københavnsk venstrefløj vil have forbudt sexkøb

Et flertal i den københavnske borgerrepræsentation har sendt en opfordring til regeringen om at forbyde sexkøb og øge sociale tiltag over for lande...

Slettet Bruger,

28/01/2008

Et flertal i den københavnske borgerrepræsentation har sendt en opfordring til regeringen om at forbyde sexkøb og øge sociale tiltag over for landets prostituerede. Det skriver Metroexpress.

"Der er behov for ny lovgivning, fordi prostitution for rigtig mange kvinder ikke er et frit valg, men udnyttelse. Vi mener ikke, at sex er en menneskeret. Og personligt mener jeg, der er behov for et forbud mod sexkøb, fordi prostitution har så tragiske konsekvenser for mange mennesker," siger socialdemokraternes politiske ordfører i København, Anne Vang, til Metroexpress.

Hun bakkes op af Københavns socialbormester Mikkel Warming fra Enhedslisten.

"Der er meget fornuft i at gøre det ulovligt at gå til prostituerede. Det gælder på alle markeder, at hvis man fjerner efterspørgslen, fjerner man også udbuddet. Men det må selvfølgelig aldrig stå alene, fordi prostitution samtidig er et socialt problem. Den nuværende lovgivning er en rodebutik, som forhindrer kommunen i at gøre en effektiv indsats. Prostitution på den ene side er et lovligt erhverv - men ikke sådan at prostituerede har ret til dagpenge eller er beskyttet af arbejdsmiljøloven," forklarer Mikkel Warming.

SF-ordfører har trukket sig
Det er en næsten samlet venstrefløj bestående af det Radikale Venstre, Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten, der står bag opfordringen til regeringen. Minimum en SF'er er dog imod partiernes initiativ.

"Jeg har trukket mig som ordfører på det her område, fordi jeg ikke er enig i partiets linje med at kriminalisere sexkøb. Jeg vil ikke være med til at presse de prostituerede yderligere og gøre dem endnu mere udsatte. Men der er behov for lovgivning, som kan gøre op med vores dobbeltmoral,"siger Frank Hedegaard til Metroexpress.

Avisen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra justitsminister Lene Espersen.

[email protected]Kilde: