Københavns konservative vil have Bondam hjem i den borgerlige lejr

De Konservative i København håber, at de Radikale vil slutte sig til V, K og O i Borgerrepræsentation, efter S, SF og Enhedslisten i går underskrev...

Slettet Bruger,

08/10/2009

De Konservative i København håber, at de Radikale vil slutte sig til V, K og O i Borgerrepræsentation, efter S, SF og Enhedslisten i går underskrev en ny samarbejdsaftale på blandt andet skole og trafikområdet, skriver berlingske.dk. Aftalen er blevet til på initiativ fra LO og vakte ikke just begejstring hos den radikale teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam.

"De er blevet sat på plads af LO og fagbevægelsen. Der må jeg som radikal spørge, om det virkelig er et moderne, tidssvarende, urbant politisk landskab, vi taler om her? Det lugter langt væk for mig af røde seler, brun sovs og fadbamser, siger han og tilføjer, at kun tiden vil vise, om Frank Jensen er stærk nok til at sige fra," sagde Bondam i går til berlingske.dk.

Den udmelding, og den venstreorienterede samarbejdsaftale, bør føre til, at de Radikale kommer hjem til "os andre i den ikke-socialistiske lejr," siger den konservative Mogens Lønborg.

"Jeg kan ikke forestille mig, at Klaus Bondam vil opretholde alliancen med Socialdemokraterne, efter at Frank Jensen sammen med Enhedslisten og SF har indgået en blodpagt med fagbevægelsen," siger Lønborg til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: