Københavnernes opbakning til "ungdomshus" smuldrer

Opbakningen til de autonomes krav om et nyt kommunalt finansieret hus, hvor de kan udfolde deres kulturliv og organisere sig politisk, er på retur ...

Slettet Bruger,

12/02/2008

Opbakningen til de autonomes krav om et nyt kommunalt finansieret hus, hvor de kan udfolde deres kulturliv og organisere sig politisk, er på retur blandt københavnerne. Det viser en ny meningsmåling, som Gallup har foretaget for Berlingske Tidende.

Hvor det for et år siden var 57 procent af københavnerne, som støttede idéen, så er det nu kun 48 procent. Næsten lige så mange, 44 procent, er imod.

Faldet er bemærkelsesværdigt, fordi spørgsmålet fra Gallup er formuleret på samme fordelagtige måde for de autonomes dagsorden, som sidste år, nemlig således: "Mener du, at Københavns Kommune bør stille et ungdomshus til rådighed for de unge i København?" De autonome, som skal have huset, omtales altså fortsat som "de unge", mens det klubhus, som de kræver, kaldes et "ungdomshus".

Venstres leder i København, kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev, glæder sig over, at der nu snart er et flertal af københavnerne, som er imod det kommunalt finansierede autonomhus.

"Der er mange københavnere, som ikke forstår, hvorfor en lillebitte gruppe af voldelige unge skal have så mange millioner til et nyt hus. Det har jeg fra starten været imod, og jeg er glad for, at københavnerne er ved at skifte mening," siger hun til Berlingske Tidende.

Socialdemokraternes gruppeformand, Jesper Christensen, bakker fortsat op:

"Jeg mener stadig, at der er brug for et alternativt ungdomsmiljø i København, ligesom man har det i alle mulige andre storbyer. Og det skal kunne foregå på lovlig vis og samtidig opfylde de krav og forventninger, københavnerne, kommunen og de unge har."

[email protected]

Kilde: