Frank Jensen hiver københavnske socialdemokrater op af Ritts grøft

Ved et kommunalvalg i dag ville Socialdemokraterne få 29 pct

Slettet Bruger,

07/09/2009

Ved et kommunalvalg i dag ville Socialdemokraterne få 29 pct. af stemmerne i Københavns Kommune. Det er ni procentpoint færre end ved valget i 2005, men seks procentpoint flere end ved en tilsvarende måling for et år siden, hvor Ritt Bjerregaard endnu forventedes at blive Socialdemokraternes overborgmesterkandidat, og hvor SF var det største parti. Det viser en meningsmåling, som Gallup har foretaget for Berlingske Tidende.

Kun 20 procent af de københavnske vælgere mener, at Ritt Bjerregaard har klaret sig "godt" eller "meget godt" som overborgmester.

Kommunalforsker ved Danmarks Journalisthøjskole Roger Buch mener da også, at der med Socialdemokraternes fremgang er tale om en slags Frank Jensen-effekt, men advarer samtidig mod, at Frank Jensen tager sejren for givet.

"Hvis det er, som det plejer, så vil cirka 40 pct. beslutte sig i den sidste måneds tid op til valget. Frank Jensen kan glæde sig og være positiv, men han skal ikke glemme, at der stadig er rigtig, rigtig lang vej," siger Roger Buch til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: