København vil bruge milliarder på kultur og idræt

I et høringssvar til Kommuneplanen 2009 lægger et enigt Kultur- og Fritidsudvalg op til, at der skal postes små 2 milliarder kroner i nye kultur- o...

Slettet Bruger,

04/07/2009

I et høringssvar til Kommuneplanen 2009 lægger et enigt Kultur- og Fritidsudvalg op til, at der skal postes små 2 milliarder kroner i nye kultur- og idrætstilbud til københavnerne. Det skriver berlingske.dk.

"Vi er nødt til at investere så mange penge, hvis vi vil op i kulturens superliga, og det synes jeg, København fortjener at være," siger Venstres kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev til berlingske.dk.

Det er særligt de nye boligområder i Nordhavn og Ørestad, der tilgodeses i investeringsplanen.

"Vi skal honorere de bydele, hvor befolkningstallet eksploderer. Ellers bliver det hurtigt mindre attraktivt at bo i disse bydele, og så stopper Københavns udvikling. Med et varieret udbud af kultur- og fritidsmuligheder stiger københavnernes tilfredshed med byen," siger Allerslev til berlingske.dk.

Borgerrepræsentationen har tidligere vedtaget en genopretningsplan, der skal bringe københavnske idrætsfaciliteter på niveau med sammenlignelige danske byer. Denne genopretning skal efter kulturpolitikernes opfattelse fortsætte parallelt med de nye investeringer.

[email protected]

Kilde: