København rammes af pædagogstrejke

Størstedelen af de københavnske pædagoger er medlem af Landsforeningen af Socialpædagoger (LFS) under FOA og er dermed ikke omfattet af den aftale,...

Slettet Bruger,

12/04/2008

Størstedelen af de københavnske pædagoger er medlem af Landsforeningen af Socialpædagoger (LFS) under FOA og er dermed ikke omfattet af den aftale, som BUPL i går indgik med Kommunernes Landsforening. Dermed slipper københavnske forældre ikke for bøvl med børnepasningen, når konflikten bryder ud på onsdag. LFS er i lighed med resten af FOA nemlig ikke imponerede af den aftale, som BUPL fik på plads i går. Det skriver politiken.dk.

"12,8 procent er ikke nok. Udgangspunktet har hele tiden været markante lønstigninger, og de 12,8 procent bliver ædt op af inflationen. Det er udsalg af værste skuffe at sige ja til regeringens lønramme, og det udstiller fagbevægelsens store problemer med at stå sammen," siger LFS's forretningsudvalgsmedlem Jan Hoby til politiken.dk.

I alt er 605 pædagoger og pædagogmedhjælpere i Københavns Kommune udtaget til strejke, mens 600 pædagogmedhjælpere og dagplejere er udtaget på Frederiksberg.

[email protected]

Kilde: