København: SF-kandidat har ingen indflydelse på om eget valgløfte kan indfries

Det ses ofte, at kommunalpolitikere går til valg på landspolitiske spørgsmål

Slettet Bruger,

19/09/2009

Det ses ofte, at kommunalpolitikere går til valg på landspolitiske spørgsmål. Nu melder SF's overborgmesterkandidat Bo Asmus Kjeldgaard sig i rækkken af lokale politikere, der udsteder valgløfter, som kun politikerne på Christiansborg kan opfylde. Et af Kjeldgaards slagnumre i den københavnske valgkamp er nemlig, at billetpriserne i busserne skal ned på ti kroner, men den beslutningen kan kun træffes i Folketinget. Det skriver berlingske.dk.

Ritt Bjerregaard, som Kjeldgaard håber at kunne efterfølge, gjorde sig i seneste valgkamp til talskvinde for billigere boliger i hovedstaden, og beskyldte efterfølgende Vk-regeringen for at stå i vejen for at kunne indfri løftet. Bo Asmus Kjeldgaard afviser at kunne komme til at stå med samme troværdighedsproblem.

"Nej, for jeg siger helt klart, at det her valgløfte kan vi ikke gennemføre alene i kommunen. Det kræver en ny regering," siger Bo Asmus Kjeldgaard til berlingske.dk.

Selv om de københavnske folkesocialister ikke kan påvirke billletpriserne, mener deres spidskandidat alligevel , at en stemme på ham er et godt valg for tilhængere af billigere kollektiv transport.

"Jo, de kan bruge det til at sige, hvilken retning, de gerne vil have for byen. Det her valg handler også om, at man gerne vil have en grøn retning. En social retning, en by hvor der er mere lighed, og hvor vi gør det muligt at køre med bus for dem uden ret mange penge," siger han til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: