Køb reklameplads på en gadefejer

Slettet Bruger,

26/11/2007

I fremtiden kan man købe reklameplads på maven af en gadefejer, på 13 kommunale ejendomme og på de små biler, Københavns Kommunes hjemmepleje futter rundt i. Det bliver resultatet, hvis et flertal i kommunens økonomiudvalg i morgen vedtager et forslag om "Udbud af kommunale reklamepladser", skriver Jyllands-Posten. Og det er en nytænkning, der vækker forargelse hos Enhedslistens socialborgmester Mikkel Warming.

"Det sender et signal om, at alt er til salg. At forslaget oven i købet er møntet på en gruppe med lav indkomst, gør det endnu mere forkasteligt. Hvorfor skulle de bære reklamer på deres tøj, når kommunale medarbejdere i jakkesæt ikke gør det," spørger Warming i Jyllands-Posten.

Og det har Socialdemokraternes politiske ordfører Anne Vang rent faktisk svar på.

"Sikkerhedsvestene bliver udleveret af kommunen. Derfor er det naturligt, at det er denne gruppe af ansatte, der kan få reklamer på tøjet. Omvendt betaler økonomidirektør selv for sit jakkesæt, og derfor kan vi selvfølgelig ikke forlange, at han skal gå med reklamer på," siger hun.

Anne Vang er en varm støtte af forslaget, for reklamer er en helt naturlig del af det moderne, offentlige rum:

"Og hvis reklamer kan være med til at sikre borgerne en bedre by, kan jeg ikke se, hvorfor vi ikke skulle åbne op i den retning".

Forslaget åbner ikke mulighed for politiske reklamer. Dermed kan V, K og O ikke købe gadefejernes maver til ellers åbenlyse slogans som "Nye koste fejer bedst" eller "Vi fjerner skidtet fra København".

[email protected]

Kilde: