K: Carl Holst bør gå af

Slettet Bruger,

04/12/2007

Der var ikke lovgrundlag til at bevilge Regionsformand for Region Syddanmark Carl Holst tre måneders orlov, så han kunne tage på ferie med med fruen og deres børn. Efter anbefaling fra Statsforvaltningen droppede Holsts embedsmænd at finde en løsning, og Carl Holst aflyste mandag sin planlagte tur. Men alene det, at han overvejer at lade en anden overtage formandsposten i tre måneder, bør få konsekvenser, mener den konservative gruppeformand i regionen, tidligere minister Kent Kirk .

"Når han ikke kan få det til at hænge sammen med familie og arbejde, så må han overveje at træde tilbage og lade en anden venstremand komme til. Enhver ved, at man ikke kan få orlov, og hvis man påtager sig de gyldne kæder, så kan man ikke tage dem af og på som man har lyst til. Sådan spiller klaveret ikke," siger Kent Kirk til Ritzau.

Blandt de problemer, der har vist sig i forbindelse med Carl Holsts orlovsplaner er, at han ikke kunne slippe for at få løn i perioden. Omvendt har det vist sig, at hans afløser ikke ville kunne få fuld løn i regionsformandsvikariatet.

[email protected]

Kilde: