KU: Konservativ erhvervsordfører flirter med socialisme

Slettet Bruger,

08/06/2007

Af Ole Birk Olesen

Det Konservative Folkepartis erhvervsordfører, Per Ørum Jørgensen, er ikke så konservativ, så det gør noget. Faktisk ligner han efter nogle udtalelser til 180Grader.dk i betænkelig grad en socialist, mener Konservativ Ungdom (KU).

Per Ørum Jørgensen har argumenteret for, at der er meget af den såkaldte "sammenhængskraft" i et samfund som det danske, hvor indkomsterne er meget ligeligt fordelt, og det har fået KU op af stolene.

"Hvis alle mennesker - i arbejde eller ej - stort set får det samme udbetalt, så er vi på grænsen til et socialistisk samfund, hvor man yder efter evne og nyder efter behov. Jeg kan slet ikke forstå, hvordan Per Ørum kan opfatte denne omfordeling som selve sammenhængskraften i samfundet," siger Rune Kristensen, formand for KU, til 180Grader.dk.

I KU har man en helt anden opfattelse af, hvad der skal til, for at et samfund hænger sammen, og det er ikke, at en fjerdedel af befolkningen i den arbejdsdygtige alder lever af overførselsindkomster fra det offentlige som i Danmark.

"Sammenhængskraften er bygget op om, at vi kan hjælpe hinanden. Men når en del af samfundet hjælper, og en anden blot tager imod uden at give noget igen, så forsvinder sammenhængskraften. Tanken om at folk skal gøres lige er socialistisk og jeg mener, at Per Ørum med sine udtalelser flirter med denne tanke," siger Rune Kristensen.

Kilde: