KU: Hellere undvære ministerposter end støtte sig til DF

Konservativ Ungdoms landsformand, Rune Kristensen, går nu ud med en markant bandbulle mod Dansk Folkeparti og regeringens afhængighed af partiet

Slettet Bruger,

16/05/2008

Konservativ Ungdoms landsformand, Rune Kristensen, går nu ud med en markant bandbulle mod Dansk Folkeparti og regeringens afhængighed af partiet.

"Jeg er klar over, at regeringen kun sidder med støtte fra Dansk Folkeparti, men jeg vil hellere undvære ministerposterne end at ligge under for DF's intolerante projekt mod alle muslimer. Der er ingen tvivl om, at det ville være en høj pris at betale at droppe VKO, men jeg vil ikke give køb på min anstændighed og tolerance," siger Rune Kristensen.

Anledningen er, at flere DF-folketingsmedlemmer heriblandt gruppeformand Kristian Thulesen Dahl har erklæret Dansk Folkeparti for "antimuslimsk". Thulesen Dahl fortrød dog i går udtalelsen, men kun fordi den angiveligt er blevet fejlfortolket af andre.

"Jeg kan ikke tage dyb nok afstand fra Dansk Folkepartis indstilling til muslimer - og finder det særdeles mærkeligt, at et parti, der vil forbyde intolerante partier som Hizb ut-Tahrir, selv udviser samme form for intolerance. Enten er der tale om dobbeltmoral - eller noget der er endnu farligere," udtaler KU-formanden og fortsætter:

"Som konservative er vi simpelthen nødt til at trække en grænse hér. Vi kan ikke acceptere, at have et arbejdsfællesskab med et parti, der tilsyneladende er intolerant, udemokratisk og på grænsen til det racistiske."

Udmeldingen møder forståelse hos de Konservatives politiske ordfører, Henriette Kjær.

"Jeg forstår KUs forargelse over udtalelserne fra Dansk Folkeparti. Jeg er helt enig i, at der skal tages kraftigt afstand fra de udtalelser, der er kommet," siger hun til Berlingske Tidende, men hun afviser dog enhver snak om at afbryde samarbejdet: "Vi er to partier. Vi har et arbejdsfællesskab med Dansk Folkeparti. Ikke et værdifællesskab. Det understreger denne sag."

[email protected]

Kilde: