K-ordfører bryder igen partilinjen - støtter Løkke

Slettet Bruger,

04/11/2007

Af Morten Løfberg

De svageste narkomaner skal have gratis heroin fra staten. Det foreslog Lars Løkke Rasmussen tidligere på dagen og nu erklærer også den konservative sundhedsordfører Helle Sjelle sig enig. I modsætning til ministeren ønsker hun dog ikke at gøre ordningen permanent fra begyndelsen, den skal indføres på forsøgsbasis.

"Men jeg er da ikke utilbøjelig til at tro, at ordningen bliver permanent, hvis resultaterne bliver så gode, som udenlandske erfaringer tyder på," siger Helle Sjelle til 180Grader.dk.

Tidligere på året åbnede den konservative politiske ordfører Pia Christmas-Møller for debatten om lægeordineret heroin. Partiets officielle politik er dig fortsat et nej til lægeordineret heroin og spørgsmålet kan nu komme til at give anledning til en del debat i folketingsgruppen, hvor der sidder en række inkarnede modstandere af statsnarkoen.

Det kræver dog først, at Helle Sjelle kan slå Paula Larrain og Mogens Lønborg i kampen om det andet konservative, københavnske mandat ved siden af udenrigsminister Per Stig Møller. Helle Sjelle afviser dog fortsat, at det er udsigten til tæt strid om mandatet, der får hende til at støtte initiativer i modstrid med partilinjen.

"Det er jo ikke mig, der bestemmer, hvornår Sundhedsstyrelsen sender rapporter ud. Jeg kan heller ikke styre, hvornår Sundhedsminister lancerer forslag. Jeg er træt af at diskutere personer, nu vil jeg diskutere politik," siger Sjelle.

Forleden erklærede hun sig klar til at afskaffe børnechecken for de højestlønnede danskere.

[email protected]

Kilde: