K-bagland: Vi må have en anden leder

Slettet Bruger,

01/12/2007

Godt nok gik de Konservative frem ved folketingsvalget, men det var en beskeden valgsejr: Fra 10,3 pct. af stemmerne til 10,4 pct. Nu mener dele af det konservative bagland, at man bør forsøge sig med en anden formand end Bendt Bendtsen, og helst inden vælgerne igen skal til urnerne. Det skriver Berlingske Tidende.

Den konservative folketingskandidat Steen Konradsen fra Vestjyllands storkreds, mener, at Bendt Bendtsen har gjort et godt arbejde med at skabe ro i partiet. Men der skal heller ikke være for meget ro, mener han.

"Bendt Bendtsen har fået stabiliseret situationen, men engang imellem skal der nyt blod og nye tanker til. Vores valgresultat blev status quo med 18 mandater, så derfor er det naturligt, at vi nu prøver, om ikke en ny formand kan gøre det endnu bedre," siger han til Berlingske Tidende.

Dolkepartiet
Det Konservative Folkeparti har før været skueplads for så voldsomme interne stridigheder, at det i Politikens bagside-spalte "At Tænke Sig" konsekvent blev omtalt som "Det Konservative Dolkeparti". K-kandidaten Kurt Scheelsbeck i Københavns Omegns Storkreds anbefaler Bendtsen til hurtigst muligt at udpege sin efterfølger.

"Det er utrolig vigtigt, at der inden for rimelig kort tid, bliver klarhed om arvefølgen. Jo længere tid der går med usikkerhed om, hvem der skal være den næste formand, jo større er faren for, at der bliver skabt intern fnidder-fnadder," siger Scheelsbeck, der dog tilføjer, at det i sidste ende er op til Bendtsen selv at bestemme, hvornår processen for et lederskifte skal sættes i gang..

"Det kan de glemme"
Adspurgt om sin holdning til baglandets krav om en ny leder, siger stridens hovedperson:

"Det kan de godt glemme."

"Jeg har fået fuld opbakning på vores landsråd, jeg har kæmpet og fået en valgsejr for tredje gang i træk, så de kan da have deres meninger, men for mig drejer det sig om at få partiet videre," siger Bendt Bendtsen til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: