Justitsministeriet erkender tidligt kendskab til overforbrug i Politiet

Både justitsminister Brian Mikkelsen og hans forgænger på posten, Lene Espersen, har flere gange sagt, at de ikke kendte til det betydelige økonomi...

Slettet Bruger,

08/07/2009

Både justitsminister Brian Mikkelsen og hans forgænger på posten, Lene Espersen, har flere gange sagt, at de ikke kendte til det betydelige økonomiske rod, der herskede i politiet sidste år, og som mundede ud i et underskud på cirka 265 millioner kroner. Men nu erkender Justitsministeriet i et svar til Folketingets finansudvalg, at ministeriet faktisk blev orienteret løbende, mens politiet brugte de ekstra penge, skriver Politiken onsdag.

Politiet oplyste Justitsministeriet om, at man havde en række udgiftstunge poster, som man ikke kunne holde inden for politiets budget, f.eks. udgifter til nye pas, automatiske trafikmålere og klimatopmødet.

Oplysningerne får nu Socialdemokraterne, SF og de Radikale til at kræve en tilbundsgående redegørelse af justitsminister Brian Mikkelsen.

"Det passer ikke, når Brian Mikkelsen over for Folketinget, pressen og offentligheden har afvist ethvert kendskab til politiets økonomiske situation. Justitsministeriet har nu klokkeklart bekræftet, at Rigspolitiet løbende har orienteret ministeriet om betydelige merudgifter, som ville sprænge politiets budgetter," siger Socialdemokraternes finansordfører, Morten Bødskov, til Politiken.

[email protected]

Kilde: