Justitsminister overvejer videoovervågning

Enkelte boligforeninger i belastede kvarterer har haft enorm succes med at opsætte videoovervågning for at forhindre kriminalitet som politiet ikke...

Slettet Bruger,

13/12/2008

Enkelte boligforeninger i belastede kvarterer har haft enorm succes med at opsætte videoovervågning for at forhindre kriminalitet som politiet ikke tager sig af. Det har fået flere boligforeninger til at bede justitsministeren om at gøre det lovligt for dem at opsætte videoovervågning. Det fortæller Ritzau.

Senest har Brabrand Boligforening i Århus anmodet om lov til at installere videoovervågning af det uroplagede boligkvarter, hvor kun to af 32 brandstiftelser siden august er opklaret af politiet.

Justitsminister Brian Mikkelsen har derfor bedt sine embedsmænd om at se på mulighederne for at udvide reglerne for hvornår private må foretage videoovervågning.

Det socialdemokratiske folketingsmedlem, René Skau Björnsson, mener, at det er let at afgøre om boligforeningerne bør have lov til videoovervågning eller ej:

"Hvis der er stor utryghed i området, og beboerne selv ønsker det, så kan jeg ikke se noget problem med at overvåge større områder," siger han til Ritzau.

[email protected]

Kilde: