Jurist: Drop forbudet mod rugemødre

En naiv lovgivning, der fornægter, hvad der foregår ude i verden

Slettet Bruger,

10/01/2008

En naiv lovgivning, der fornægter, hvad der foregår ude i verden. Sådan beskriver jurist og ekspert i menneskerettigheder Tyge Trier det danske forbud mod rugemødre. Han er bekymret for, at barnløse danske par blot rejser til udlandet for at få drømmen om et biologisk barn opfyldt. Det beretter dr.dk.

Tyge Trier mener, at det er tid til at afskaffe forbuddet.

"Vi kan alligevel ikke forhindre det, og så er det bedre, at det foregår lovligt lægeligt, socialt og økonomisk forsvarligt her i Danmark i stedet for, at det skal foregå på udebane," siger han til dr.dk

Ingen politisk opbakning
På Christiansborg er der dog ikke trængsel om at afskaffe rugemoder-forbudet. Ifølge dr.dk er det umiddelbart kun SF's Kamal Qureshi, der er positiv over for forslaget. Formanden for Folketingets sundhedsudvalg, Venstre-manden Preben Rudiengaard, ønsker en dialog om spørgsmålet og mener, at det formål tjenes bedst ved at sende forslaget videre til Etisk Råd.

"Jeg vil gerne have, at vi får vendt alle aspekter - følelsesmæssige, sundhedsfaglige, juridiske - således at Folketinget har et endnu bedre kvalificeret materiale at forholde sig til," siger Preben Rudiengaard til dr.dk.

[email protected]

Kilde: