Julemanden fyret - ho var kønsdiskrimination

Slettet Bruger,

06/12/2007

Når julemanden tager en pige på skødet og spørger hende, hvad hun ønsker sig julegave, er det ikke passende at ordet "ho" kommer ud bag skægget. Ikke hvis er engelsktalende og ansat hos rekrutteringsfirmaet Westaff, for på engelsk er "ho" ikke pænt at sige til det kvindelige køn. Firmaet instruerede for nylig deres julemandsansatte i at bruge "ha" i stedet, og det fik mange ansatte til at sige op i protest. Og nu har reglen også kostet den 70-årige John Oakes det job som julemand, han har haft de seneste tre år. Det skriver berlingske.dk

"De er ude på at slå julestemningen ihjel. I mandags efter arbejde fik jeg en besked om, at jeg ikke længere kunne bruges. Jeg havde ikke gjort noget galt, så jeg spurgte hvorfor, og hun sagde, "du sagde ho, ho, ho, og det er ikke passende". Hun sagde også, at det ikke var meningen, jeg skulle synge, men alt, hvad jeg gjorde, var at synge Jingle Bells for at få børnene til at grine. De nye regler er latterlige," udtaler John Oakes til avisen The Cairns Post.

Også den australske pendant til Pornofrit Miljø har tidligere udtalt sig imod den nye sprogpolitik. Små børn forstår ikke, at "ho, ho, ho" kan have en anden konnotation, mener de.

Det gør Westaff altså. Til gengæld afviser de, at det var fyringsgrunden. Det var snarere John Oakes' attitude, siger de.

[email protected]


Kilde: