Julegave fra de autonome: Husbesættelser i hele landet

Slettet Bruger,

07/12/2007

Til trods for at overborgmester Ritt Bjerregaard, sammen med den øvrige venstrefløj på Københavns Rådhus har givet efter for de autonomes trusler og lovet dem et ny hus, vil aktioner med besættelse af huse fortsætte. Det fortæller gruppen BZ DK ifølge den venstreorienterede portal modkraft.dk via en hjemmeside på myspace.

"I Danmark er vi i dag fanget i en verden, der forsøger at køre os ned, så vi bliver de tankeløse, ensrettede og friværdis elskende robotter kapitalisterne har brug for i uendelige mængder. Kort sagt prøver Danmark at knække vores frisind. Det må ikke ske. For at bevare, udbygge og udfordre vores frisind har vi brug for flere fristeder,
" skriver gruppen på hjemmesiden.

Ifølge gruppen er ønsket "frihed for krop og sind", hvilket altså indebærer besættelsen af flere huse i landet den 28. december.

"Nu tager vi alle de fristeder vi vil har brug for. Kampen er ikke ved at slutte, den er først lige begyndt! Vi bliver ved med at slås, indtil de lader os havde vores fristeder i fred. Fristeder alle steder!" skriver gruppen.

Ro på hos politiet
Hos Københavns Politi er man endnu ikke bekendt med de autonomes planer, og ifølge pressetalsmand Flemming Steen Munch er det ikke noget, man ser med større bekymring på.

"Vi kan ikke tage den slags særligt alvorligt, og vi kan jo altså ikke bevogte samtlige huse i landet," siger han til Modkraft.dk.

Samtidig afviser han, at en storstilet aktion over hele landet vil udgøre et problem for politiet.

"Overhovedet ikke. Hvis de byder op til dans, så dukker vi op," erklærer Flemming Steen Munch.

[email protected]

Kilde: