Jubii-chef raser mod statsministeren

Af Ole Birk OlesenDe rent internetbaserede medier i Danmark skumler og raser for tiden mod statsministeren, der vil bevare statsstøtten til dagblad...

Slettet Bruger,

22/01/2009

Af Ole Birk Olesen

De rent internetbaserede medier i Danmark skumler og raser for tiden mod statsministeren, der vil bevare statsstøtten til dagbladene. Nogle siger det kun til hinanden, men andre siger det højt - f.eks. internetportalen Jubiis adm. direktør og medejer, Peter Lundsgaard.

"Det giver overhovedet ikke nogen mening, at statsministeren vil holde hånden under sådan nogen ældgamle medier med statsstøtte. Nu skal internetmedierne straffes for at være de grønne medier og fremtidens medier," siger Peter Lundsgaard til 180Grader.

Støtten til dagbladene skaber ikke kun en ulige konkurrencesituation mellem trykte medier og netmedier, men også mellem forskellige netmedier, forklarer han.

"De fleste internetmedier er en del af printmedierne. Derfor vil statsministeren indirekte støtte nogen af dem på bekostning af resten. Det samme gælder for TV 2, der nu har fået et kæmpe støttebeløb - og hvad gør de så? De halverer deres priser på tv-annoncer, og vi ved alle, at deres internetsalg er direkte relateret til deres annoncesalg. Så nu har vi pludselig statsstøttet internetsalg på TV 2. Og det gælder i øvrigt også i JP/Politikens Hus, i Berlingske Media og hele banden. Men de rendyrkede internetselskaber bliver straffet - det er jo fuldstændig ufatteligt."

Peter Lundsgaard synes også, at statsministerens udtalelse er sær i en anden sammenhæng. Det er kun to måneder siden, at Anders Fogh Rasmussen holdt sin store, grønne tale på Venstres landsmøde, men nu ...

"Det er ufatteligt: Der er klimakonference i år, og internettet er det grønneste medie, som findes. Nu skal vi så straffes, fordi vi ikke fælder skove, ikke producerer en masse affald og ikke distribuerer vores informationer med store, tunge og CO2-udledende lastbiler," siger Peter Lundsgaard og fortsætter:

"Jeg er en meget stor tilhænger af vores statsminister - han er den bedste, vi nogensinde har haft. Men at han går ud og siger sådan noget, det er jo chokerende. Det handler bare om, at vi skal beholde det gamle, men hvorfor skal vi dog det. Lad falde, hvad ikke kan stå."

[email protected]

Kilde: