Journalistforbund til tegnere: Hold lav profil

Med PET's afsløring af mordplanerne mod tegneren Knud Westergaard er de 12 Muhammed-tegnere igen så truede, at de bør holde lav profil i den offent...

Slettet Bruger,

12/02/2008

Med PET's afsløring af mordplanerne mod tegneren Knud Westergaard er de 12 Muhammed-tegnere igen så truede, at de bør holde lav profil i den offentlige debat og i stedet lade forbundet udtale sig, mener Dansk Journalistforbund, DJ.

"Pressen kan ikke bøje af og lade være med at skrive og tegne. Næsten tværtimod vil jeg sige. Men når debatten nu kommer efterfølgende, så vil vi opfordre de tolv tegnere til at holde lav profil i den offentlige debat og blot passe deres arbejde, så skal vi nok udtale os," siger næstformand i DJ Fred Jacobsen til journalisten.dk.

Næstformanden i Dansk Journalistforbund understreger, at han ikke pålægger bladtegnerne at holde mund. Det er et tilbud om, at de kan holde lav profil og lade Dansk Journalistforbund udtale sig om sagen, mens de passer deres arbejde.

"Jeg troede efterhånden, at truslerne var ved at løje af nu to år efter. Jeg frygter, at vi er slået tilbage til år nul," siger Fred Jacobsen.

[email protected]

Kilde: