Jordemødre går i arbejde igen - samvittigheden plager

Jordemødrene er bekymrede for, at strejken kan komme til at gå ud over de ufødte børn, og derfor møder mange igen på arbejde mandag

Slettet Bruger,

28/04/2008

Jordemødrene er bekymrede for, at strejken kan komme til at gå ud over de ufødte børn, og derfor møder mange igen på arbejde mandag. Det oplyste Jordemoderforeningen i aftes til 21 Søndag på DR1.

Konkret vil jordemødrene have udvidet nødberedskabet til også at omfatte almindelige konsultationer. Det er under konsultationerne, at jordemødrene undersøger, om alt er i orden, og graviditeten forløber planmæssigt. Det betyder i praksis, at næsten samtlige 1.100 strejkende jordemødre vil beslutte sig for at gå i arbejde igen mandag. Jordemoder Charlotte Moe fra Herlev Hospital er enig i beslutningen.

"Jeg synes, det er vigtigt, at vi tilser de gravide kvinder nu. Både for kvinderne og for børnenes skyld, så vi ikke får nogle utilsigtede hændelser," siger Charlotte Moe.

Indtil videre har jordemødrene sørget for at hjælpe børn til verden som en del af beredskabet. Men frygten for, at en langvarig strejke i værste fald kan føre til misdannede eller døde børn, får altså nu jordemødrene til at udvide nødberedskabet.

"Det synes jeg da er smadderærgerligt. Vi har jo sådan set frataget os selv strejkeretten, men de gravides ve og vel kommer i første række," siger Charlotte Moe til 21 Søndag.

[email protected]

Kilde: