Ledige jobansøgere vil slet ikke have arbejde

Regeringens regel om, at de ledige som udgangspunkt skal sende fire jobansøgninger afsted om ugen, får ikke de ledige til nødvendigvis at ville hav...

Slettet Bruger,

26/11/2008

Regeringens regel om, at de ledige som udgangspunkt skal sende fire jobansøgninger afsted om ugen, får ikke de ledige til nødvendigvis at ville have et arbejde. Det mærker man ude på virksomhederne, hvor man må spilde tiden med en masse såkaldte "proformaansøgninger", skriver dr.dk/penge.

"For nogle stillinger er det efterhånden 20 procent af ansøgningerne," siger Nikolaj Henum, der er kommunikationschef hos Adecco, landets største rekrutteringsbureau, ifølge dr.dk/penge.

I nogle tilfælde skriver ansøgerne ligefrem i overskriften, at de ikke er interesserede i stillinger, de søger.

"Jeg søger kun, fordi jeg skal søge fire stillinger om ugen," står der således i en af overskrifterne på de seneste ansøgninger til firmaet.

"Det er den ene form for proformaansøgninger. Den anden af er dem, hvor de søger nogle job, som de tydeligvis ikke er kvalificeret til. Og hvor det også fremgår mellem linjerne, at de slet ikke er interesseret eller motiveret i at få jobbet," siger Nikolaj Henum.

Problemet er blevet forstærket i de seneste måneder, fordi der ikke er så mange forskellige jobopslag, som der var tidligere. Det giver ekstra run på dem, der er.

SF's arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen, vil have reglen afskaffet

"Det er en alt for firkantet og bureaukratisk regel, som udløser en masse tidsspilde for arbejdsgivere og arbejdsløse. Især nu hvor der bliver flere ledige til at søge stadigt færre opslåede stillinger," siger Eigil Andersen til dr.dk/penge.

Han giver dog ikke noget bud på, hvordan man på en bedre måde kan sikre, at de ledige står til rådighed for arbejdsmarkedet.

[email protected]

Kilde: