Jespersen og Rønn i strid om radikal islam

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech og velfærdsminister Karen Jespersen, begge fra Venstre, er dybt uenige om regeringens idéer om bekæmp...

Slettet Bruger,

18/11/2008

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech og velfærdsminister Karen Jespersen, begge fra Venstre, er dybt uenige om regeringens idéer om bekæmpelse af islamisme og terrorisme, skriver Jyllands-Posten.

En embedsmandsgruppe under Integrationsministeriet har fremlagt en række forslag, hvoraf flere ifølge Karen Jespersen er "foruroligende". Det gælder ifølge velfærdsministeren forslag om, at der skal anvendes et afdæmpet sprogbrug over for ekstremister, at der skal laves et dialogforum med muslimer med ekstremistiske synspunkter, og at der skal formes muslimske studiegrupper i fængslerne for at bruge Koranen til at få muslimer ud af stofmisbrug og kriminalitet.

"Jeg er imod flere af forslagene. De bygger på den opfattelse, at det stort set kun er terrorister, der er radikale muslimer. Men problemet med radikale muslimer omfatter langt bredere miljøer, der godt nok ikke støtter terror, men alligevel har radikale islamistiske holdninger til samfundet," siger Karen Jespersen til Jyllands-Posten.

Hun mener, at man godt kan tale med repræsentanter fra radikale muslimske miljøer, men ...

"Man skal gøre sig helt klart, at der ikke bliver tale om partnerskaber, samarbejde eller indflydelse. Den grænse bliver slet ikke trukket i handlingsplanen," siger Karen Jespersen.

Birthe Rønn Hornbech har imidlertid ikke tænkt sig at tage kritikken til sig.

"Jeg forstår slet ikke, hvad hun siger. Jeg mener, at forslagene flugter fuldstændig med det, der står i regeringsgrundlaget om, at vi skal forebygge islamisme og radikalisme både i udlandet og herhjemme," siger Birthe Rønn Hornbech til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: