Jens Rohde i spil som EP-kandidat

Det skal være slut med at have en relativt ukendt spidskandidat til at tage Venstres kamp op med blandt andet Poul Nyrup Rasmussen, når danskerne t...

Slettet Bruger,

02/02/2008

Det skal være slut med at have en relativt ukendt spidskandidat til at tage Venstres kamp op med blandt andet Poul Nyrup Rasmussen, når danskerne til næste år igen skal vælge Europa-Parlamentsmedlemmer. Og løsningen kan meget vel hedde Jens Rohde. Ifølge Nyhedsavisen arbejdes der internt i Venstre på at gøre den tidligere politiske ordfører til spidskandidat ved valget.

"Jeg har altid sagt, at jeg ikke kan love folk, at de slipper for mig i den offentlige debat. Og hele Europa-sagen har ligget mig meget nær, siden jeg som 19-årig arbejdede i Europa-Parlamentet og gik med EF-strømper," siger Jens Rohde selv til Nyhedsavisen.

Venstre har i øjeblikket et udvalg under ledelse af Lars Løkke Rasmussen i gang med at finde kandidater til valget. Rohde benægter selv at være vidende om planerne om at gøre ham til spidskandidat, men bekræfter, at han er blevet opfordret til at stille op til valget. Opfordringer, han nu tygger på.

"Jeg er da blevet spurgt af nogle opstillingskredse, men indtil videre har jeg trukket i bremsen og sagt nej af forskellige årsager. Men det er ikke af manglende interesse, at jeg indtil nu har måttet trække i bremsen over for de velmenende opfordringer," udtaler Rohde til Nyhedsavisen.

Ud over Rohde kan Venstres liste blandt andet komme til at indeholde to tidligere folketingsmedlemmer, der mistede deres plads på tinge ved valget i november. Både Charlotte Antonsen og Jens Hald Madsen har tidligere givet udtryk for, at de pønser på at stille op.

[email protected]

Kilde: