Jens Rohde erklærer Tyrkiet uegnet til EU-medlemsskab

Tyrkiets forsøg på at presse Anders Fogh Rasmussen til at undskylde for Jyllands-Postens Muhammed-tegninger og at lukke en kurdisk tv-station i Dan...

Slettet Bruger,

07/04/2009

Tyrkiets forsøg på at presse Anders Fogh Rasmussen til at undskylde for Jyllands-Postens Muhammed-tegninger og at lukke en kurdisk tv-station i Danmark til gengæld for, at landet ikke ville nedlægge veto mod ham som NATO-generalsekretær, får Venstres spidskandidat til EU-parlamentsvalget, Jens Rohde, til at erklære landet uegnet til EU-medlemsskab. Det skriver Information.

"Med den holdning til ytringsfrihed og tilsyneladende også til forfatninger, som Tyrkiet har i dag, diskvalificerer de sig til optagelse i EU," siger Rohde til avisen.

"Forløbet de seneste dage viser, at tyrkerne har meget langt igen. Det handler om kulturel forståelse, og det er tydeligt for mig, at den siddende regering ikke forstår rækkevidden af det, den skriver under på," siger han og fortsætter: "Tyrkiets underskrifter på, at de vil overholde EU's regler, er ikke en euro værd."

Tyrkiets krav viser ifølge Jens Rohde, at landet endnu har lang vej igen, før det har forstået de spilleregler, som EU virker efter.

"Det viser, at man ikke forstår rækkevidden af ytringsfriheden, og at man heller ikke vil forstå, hvad det betyder, når man underskriver EU's charter for menneskerettigheder, som er blevet en vigtig del af Lissabontraktaten," siger han til Information.

Klik her for at læse hele artiklen på information.dk

[email protected]

Kilde: