Jens Rohde bliver EU-spidskandidat for Venstre

Venstres tidligere politiske ordfører, den fyrede direktør for TV 2 Radio Jens Rohde, skal være spidskandidat for Venstre til EU-parlamentsvalget, ...

Slettet Bruger,

21/08/2008

Venstres tidligere politiske ordfører, den fyrede direktør for TV 2 Radio Jens Rohde, skal være spidskandidat for Venstre til EU-parlamentsvalget, erfarer Ekstra Bladet. Formelt afgøres sagen af Venstres hovedbestyrelse på lørdag, men reelt er han udpeget med en indstilling fra Venstres EP-kandidatudvalg, hvor næstformand Lars Løkke Rasmussen sidder for bordenden.

"Kandidatudvalget peger på en person og politiker, der har evnerne, viljen og modet til at placere sig selv og Venstre midt i det, der optager vælgerne - hvad enten det handler om kunstnerisk optræden eller politiske dilemmaer," skriver kandidatudvalget i sin anbefaling til hovedbestyrelsen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har Rohde stillet en række krav for at påtage sig opgaven. Han har bl.a. forlangt, at partiet fyrer en stor bunke penge af på en ordentlig valgkamp, og at han selv får en rolle som "politisk ordfører" for EU-parlamentarikerne, d.v.s. at han vil have lov til at koordinere deres udtalelser og banke kandidater på plads, som udtaler sig i strid med, hvad han definerer som partilinjen.

De øvrige kandidater fra Venstre, som bl.a. er den tidligere CEPOS-informationschef Kasper Elbjørn og den tidligere nyhedsoplæser fra DR og 11/9-konspirationsteoretiker Morten Løkkegaard, skal kæmpe om deres placering på listen på partiets landsmøde i november.

[email protected]

Kilde: