Jens Rohde: Usmageligt, at politikerne løber fra DR-ansvar

Mens politikerne har haft travlt med at kritisere DR's bestyrelse, senest i forbindelse med fyringen af bestyrelsesformand Mogens Munk-Rasmussen i ...

Slettet Bruger,

21/06/2008

Mens politikerne har haft travlt med at kritisere DR's bestyrelse, senest i forbindelse med fyringen af bestyrelsesformand Mogens Munk-Rasmussen i går, så har deres evne til at kigge indad været nærmest ikke-eksisterende. På trods af, at et flertal i Folketinget valgte at bevilge penge til DR-byggeriet i Ørestaden uden at foretage den undersøgelse, der kunne sikre overblik over byggeriets reelle pris, er der ingen konsekvenser for politikerne og ingen påtager sig et ansvar. Det forarger Jens Rohde, tidligere politisk ordfører for Venstre og direktør for TV2 Radio..

"Jeg synes, det er en lille smule usmageligt at stå og se på, at politikerne i dag svinger øksen over hovedet på bestyrelsesmedlemmerne uden så meget som selv at tage det mindste ansvar for, hvad man selv satte i søen i sin tid," sagde Rohde i går til TV-Avisen.

Venstre var et af partierne, der ikke stemte for lånet til byggeriet, da det blev bevilget i Folketingets finansudvalg i 1999. Der forelå ikke "et tilstrækkeligt beslutningsgrundlag - økonomisk eller planmæssigt", lød parties begrundelse. Også Jens Rohde var i sin tid ude med kritik af projektet i Berlingske Tidende.

"Det her projekt med DR i Ørestaden var jo aldrig sat i gang, hvis ikke det var for den politiske beslutning. Og det skal man huske, når man nu står og hælder en skidtspand og svinger øksen ud over de siddende bestyrelsesmedlemmer," siger Jens Rohde.

Rohdes kritik deles af Bent Flyvbjerg, der som trafikforsker ved Aalborg Universitet kender en del til offentlige projekter med budgetoverskridelser.

"De har godkendt projektet på et for spinkelt grundlag, ifølge revisionsrapporten. De har godkendt det på grundlag af en forundersøgelse, og normalt kræver man langt grundigere undersøgelser, før man siger ok til et projekt i den her størrelsesorden," siger Flyvbjerg om politikerne til DR.

[email protected]

Kilde: