Jelved nedlægger veto mod skoletvang

Privat- og friskolerne i Københavns Kommune vil ikke blive straffet økonomisk, selvom de nægter at optage elever fra indvandrerfamilier og familier...

Slettet Bruger,

04/09/2009

Privat- og friskolerne i Københavns Kommune vil ikke blive straffet økonomisk, selvom de nægter at optage elever fra indvandrerfamilier og familier med sociale problemer. Det ønsker venstrefløjen i Københavns Borgerrepræsentation ellers, men de Radikales undervisningsordfører i Folketinget, Marianne Jelved, bremser det gerne med et veto om nødvendigt. Det skriver Ritzaus Bureau.

For at forslaget kan gennemføres, skal politikerne i København have en dispensation fra undervisningsminister Bertel Haarder, og sådan en vil han ikke få lov til at give for de Radikale, som er med i et forlig om friskolerne og derfor kan bremse en dispensation.

"Set i det store perspektiv er det en forsvindende lille del af det samlede antal pladser, der er tale om, og når det er sagt, så vil vi heller ikke være med at bruge tvang over for privatskolerne. Det er et misbrug af den grundlovssikrede ret til, at forældre kan lave frie skoler," siger Marianne Jelved til Ritzau.

Dermed kan undervisningsminister Bertel Haarder ikke imødekomme venstrefløjen i København og give en dispensation - hvis han da ellers skulle ønske det.

[email protected]

Kilde: