Jelved er presset

Slettet Bruger,

12/05/2007

Det Radikale Venstre står til en halvering af deres mandater, viser meningsmålinger fra både Megafon og Rambøll Management. Ole Dall, der sidder i de Radikales hovedbestyrelse, mener at Marianne Jelved må gå af som formand.

"Partiet er i en alvorlig krise, som man bedst kommer over ved at en anden kommer til. Der er brug for selvransagelse og for at revurdere udlændingepolitikken og måske droppe de ultimative krav," siger Ole Dall til DR Nyheder.

De Radikale har stille og roligt mistet vælgere siden de i september sidste år stillede flere ultimative krav, blandt andet at Jelved skulle være statsminister. Men med fremkomsten af Ny Alliance har vælgerflugten taget fart, og hvis der var valg i morgen, ville partiet kun få halvt så mange stemmer som ved folketingsvalget i 2005.

Ifølge politisk kommentator Thomas Larsen vil de Radikale udskyde et eventuelt formandsskifte, så det ikke finder sted i en tid med dyb krise.

"Vurderingen i partiet er, at den nuværende euforiske stemning om Ny Alliance vil fordufte, at medierne vil begynde at teste partiets politik hårdere, og at meningsmålingerne vil vise tegn på en normalisering, så de Radikale kan redde en del af det tabte land tilbage. Men selv blandt Jelveds mest loyale støtter erkendes det, at partilederen balancerer på en knivsæg," skriver han i Berlingske Tidende.

Kilde: