Jan Monrad: Velfærd er, at unge knokler, for at ældre kan dandere den

Slettet Bruger,

02/06/2007

Der er mere i komikeren Jan Monrad end kalapøjsere og smålumre vittigheder. Bedst kendt som den ene halvdel af duoen Monrad og Rislund skælder han ud på den danske velfærdsmodel, der sender ældre på efterløn, når arbejdsmarkedet har brug for kvalificeret arbejdskraft.

"Der bliver flere og flere ældre, som skal køre formålsløst rundt på vejene og pege på får og geder og være i vejen for alle andre. Samtidig råbes der på kvalificeret arbejdskraft. Men nej - den kvalificerede arbejdskraft skal gå derhjemme og hygge sig og se Faster Madmand i fjernsynet i stedet for at bestille noget," skriver han i Ekstra Bladet.

Jan Monrad giver ikke meget for den højt besungne danske velfærd.

"I virkeligheden betyder velfærd," skriver han, "at et yngre menneske skal knokle røven ud af bukserne og betale en masse penge i skat, for at en ældre medborger kan gå rundt og dandere den og spille golf."

En af problemerne er Dansk Folkeparti, der med løfter om "ægte velfærd" ifølge Jan Monrad holder arbejdsdygtige mennesker væk fra arbejdsmarkedet.

"Således kan partiet lefle for den stadigt voksende gruppe af seniorer, der er skræmte ved enhver forandring, samtidig med at samfundet må importere udenlandsk arbejdskraft, hvilket ikke helt hænger sammen med DF's syn på samme."

mkr

Kilde: