Jakob Axel advarer mod SFs marxisme

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen advarer nu de stadig flere danskere, som påtænker at stemme på Villy Søvndal og SF ved et kommende folketingsva...

Slettet Bruger,

19/02/2009

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen advarer nu de stadig flere danskere, som påtænker at stemme på Villy Søvndal og SF ved et kommende folketingsvalg: Søvndal er en marxist, der har iklædt sig et pænt, borgerligt sæt tøj, mener ministeren.

Baggrunden for Jakob Axel Nielsens advarsel er et nyligt afholdt hovedbestyrelsesmøde, hvor der var lagt på til, at en modernisering af SF's principprogram skulle indledes. Men forslaget om at fjerne de gamle socialistiske paroler faldt ikke i god jord hos Søvndals bagland.

"Efter mødet står det nemlig lysende klart, at SF stadig ønsker et socialistisk samfund baseret på Karl Marxs ideer. Præcist som det har gjort siden Aksel Larsen i 1959 forlod Danmarks Kommunistiske Parti og stiftede SF. Hovedbestyrelsesmødet gav altså ingen fornyelse. Der var hverken tale om perestrojka eller glasnost fra Villy Søvndals side. Den forventede fornyelse og modernisering udeblev, og på mødet blev det tværtimod slået fast, at SF's principprogram fra 2003, der ifølge egne ord baserer sig på en marxistisk samfundsforståelse, ligger urokkeligt fast," skriver Jakob Axel Nielsen i en kommentar i Berlingske Tidende i dag.

Dermed er det ifølge sundhedsministeren også klart, at SF vil arbejde for et samfund, der ser radikalt anderledes ud, end det vi kender.

"Det betyder altså, at SF fortsat arbejder for 'en revolutionær proces hvor et flertal i befolkningen gradvist afskaffer kapitalismen', som det udtrykkeligt formuleres i principprogrammet," skriver Jakob Axel Nielsen og fortsætter: "Og udfra de sparsomme oplysninger, som trods alt kom ud fra hovedbestyrelsesmødet fremgår det, at SF i en regering med Socialdemokratiet skal kræve, at en del af overskuddet i private virksomheder bliver dirigeret over i fonde, som de ansatte kan bestemme over. At der etableres en statsbank, og at der bliver sat en stopper for offentlige udliciteringer. Forslag, der ikke bare giver mindelser om LO's bastante krav om ØD i slutningen af 1970'erne, men som på enhver måde hører til i en forlængst svunden tid."

Klik her for at læse hele Jakob Axel Nielsens kommentar på berlingske.dk

[email protected]

Kilde: